Sinekritik: Ayı Teddy 2

ayi-teddy-2

Ayı Teddy filmini 2012 yılında izlemiştim. 200 milyon dolardan fazla gişe hasılatı elde eden bu ‘kötü film kategorisinde’ gördüğüm filmin yenisinin çekileceğini hiç sanmıyordum ama para kazanma aşkı yenisini beyazperdeye taşıdı diyebiliriz! Tamamen cinsellik ve ot muhabbeti üzerine kurulu bir film ve baş rolde çocukların sevdiği bir ‘ayıcık’ var! Filmin yönetmenliğini ve Ayı Teddy seslendirmesini yine Seth MacFarlane’nin üstlendiği yapımın başrolü ilk filmde de olduğu gibi Mark Wahlberg. Canlı aksiyon ve CG-animasyonu birleştiren filmin senaryosunda MacFarlane’nin yanı sıra Alec Sulkin ve Wellesley Wild’ın imzası var. Oyuncu kadrosunda ise Amanda Seyfried, Jessica Barth, Giovanni Ribisi gibi isimlerin yanı sıra sürpriz sayılabilecek Morgan Freeman, liam neeson gibi ünlü oyuncularda yer alıyor. Bunun yanında Ayı Teddy 2’nin konuk oyuncu kontenjanı da epey kalabalık: New England’ın Patriots takımı oyuncusu ve Super Bowl galibi Tom Brady ve Denis Haysbert, zengin kadronun ilk göze çarpan isimleri arasında! Filmde ayrıca Mad Men’den tanınan John Slattery, Star Trek’ten tanınan Michael Dorn ve John Carroll Lynch de yer alıyor.

Ayı Teddy 2 bazıları için komik olsa da beni güldürmedi. Yine de ilk filmden daha edepsiz olduğunu söyleyebilirim. Bel altı esprilere ve sürekli kadını meta olarak ekranın tam ortasına yerleştiren kurgusuna 1 saat bile dayanamadım diyebilirim. Film boyunca ‘harika bir cinsel hayatı olduğu’ söylenen ayıcığın kendine cinsel bir organ bulamaması nedeniyle (!) verdiği savaşı izliyoruz. Neyin nesi bu böyle? Neyin kafası? Fantastik desek değil bilim kurgu desek o da değil… Animasyonu da geçtim. Geriye ne kaldı ki? İlk filmde oyuncak ayının ‘canlanması’ anına kadar hani bir çocukluk, saflık vardı: ama film tamamen ergen pornosuna döndü diyebilirim!

Ayı Teddy 2 filminin konusuna gelirsek: artık ayıcık Teddy evlidir fakat ilişkisi bir süre sonra bozulur. Çare olarak baba olmayı düşünür. Bunun için dönör arayışına girer. Tam baba olma hayalleri gerçek olurken aldığı bir mektup tüm hayallerini yıkar: bebek olması için insan olması gerekir. Teddy şimdi ABD yasaları önünde insan olduğunu kanıtlamak zorundadır.

İlk filmdeki oyuncu kadrosunun büyük oranda korunduğu filmde; Mila Kunis’in yerini Amanda Seyfried dolduruyor. Morgan Freeman, liam neeson gibi ünlü isimlerin filmde yer almasının tek sebebi absürd komedi. Resmen harcandılar diyebilirim. Popüler kültürün ünlü isimlerinin filmde yer alması da ayrı bir ironi. Mark Wahlberg’in filme ‘para makinesi’ gözüyle baktığına eminim. Pek bir şey yapmasına gerek yoktu. E geriye kalan ‘dişi’ kontenjanında bulunan oyuncularda ‘yeterince’ çekici olmaktan başka bir şey yapmaya gerek duymadılar zaten. Oyunculuk rezalet, kurgu rezalet, espriler… Sürekli küfür edilmesinin neresi komik?

İzlemeyin.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık