Suçiçeği hastalığının belirtileri
En bariz belirtileri; deride ortaya çıkan kırmızı renkte ve içi dolu kabarcıklardır . Genellikle halsizlik ve iştahsızlık durumlarından sonra gün yüzüne çıkar. Ayrıca yüksek ateş gibi durumlar ortaya çıkabilir.
Suçiçeği Hastalığı Durumunda Yapması Gerekenler
Suçiçeği ilk başta baş, yüz ve özellikle göz etrafında; benekler halinde ortaya çıkar. Bu benekler kesinlikle kaşınmamalı veya patlatılmamalıdır. Suçiçeği hastalığının ilaç tedavisi bulunmamaktadır. Vücut, bağışıklık sistemi ile bu durumu atlatmakta ve bir daha bu hastalığa yakalanmayacak önlemler almaktadır. Kesinlikle Suçiçeği hastalığı tedavisi adı altından ilaç kullanılmamalıdır. Bu konuda yine de doktorunuzun tavsiyesine uymalısınız. Çocuğunuzun kişisel bakımına dikkat etmeli ve temizliğine önem vermelisiniz. Bunu sebebi ise; çocuğunuzun vücudu savunmasız bir halde olduğundan, diğer hastalıklara karşı güçsüz bir yapıda olmasıdır. Normal bir çocuğa oranla daha fazla oranla küçük çocuklar bu hastalıklara yakalanabilir. Çocuğunuzu toplumdan uzak tutmalı ve bulaşıcı olan suçiçeği hastalığını diğer bireylere bulaştırmasını önlemelisiniz.
Genellikle farklı evredeki tipik döküntü tanı koymak için yeterlidir. Ancak özel durumlarda kesin tanı gerekirse kanda VZV Ig M testi yapılabilir. Tedavide doktorunuzun önereceği ateş düşürücülerle ateşin düşürülmesi, ağızdan veya cilde sürülen ilaçlarla kaşıntının önlenmesi önerilir. Bu dönemde aspirin kesinlikle kullanılmamalıdır, bu hata ciddi bir karaciğer koması olan Reye sendromuna yol açabilir. Ilık bir kova su içine bir çorba kaşığı bikarbonat (yemek sodası) karıştırarak hazırlanan karışımla duş yaptırmak da rahatlatıcı olabilir. Hasta çocukla temastan sonraki ilk 72 saat içinde aşılanmayanlara aşı yapılırsa, yine koruyucudur. Döküntülü dönmede banyo yapılması tartışmalı bir konu olmakla birlikte, sadece duş alınmalı, kabuklar dökülmeden liflenme veya keselenme yapılmamalıdır.
Geçmiş olsun.